افزایش عمر گیربکس اتوماتیک
همه ی رانندگان انواع خودروهای موجود همواره در تلاش هستند تا به نحو احسن از خودروی خود نگهداری کنند تا کمترین صدمه وآسیبی به خودروهای آن ها وارد شود. با توجه به افزایش قیمت قطعات در ساخت خودرو و سایر هزینه های جانبی لزوم نگهداری صحیح خودرو حائز اهمیت شده است.
یکی از مهمترین قطعات موجود در همه ی خودروها که نگه داری صحیح آن موکدا مورد توصیه می باشد،گیربکس اتوماتیک است. کارشناسان، سازندگان و رانندگان هر یک برای نگه داری صحیح گیربکس خودرو راهکارهایی دارند که این راهکارها موجب افزایش عمر گیربکس اتوماتیک می شود.
آنچه که تمامی کارشناسان، سازندگان و رانندگان متفق القول به آن تاکید دارند این امر است که بیشترین آسیب به گیربکس زمانی حادث می شود که رانندگان به ساده ترین نکات نگهداری گیربکس توجه نمی کنند و در نتیجه پس از مدت بسیار کوتاهی شاهد خراب شدن گیربکس خودروی خود هستند.
در این حالت باید روند تعمیر و تعویض قطعات گوناگون گیربکس در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک را انجام دهند که تمامی این مراحل مستلزم هزینه می باشد.
در این بخش به برخی از نکات مهم و عوامل خرابی شایع اشاره شده است.
فشار بیش از حد به خودرو وارد نکنید
یکی از مهمترین عوامل خرابی و صدمه جدی به گیربکس اتوماتیک، اِعمال فشار بیش از حد به خودرو است. تصور غلظ و نادرست برخی رانندگان، باعث شده آن ها از خودروهای سواری به جای خودروهای بار کش استفاده کنند و تصور می کنند که این خودروها توانایی جابجایی بارهای سنگین یا بکسل کردن سایر خودروها را دارند. این تصور کاملا نادرست است و نباید چنین کاری انجام شود.
وقتی به خودرو فشار بیش از حد وارد می شود، این فشار به خودی خود به گیربکس نیز منتقل می شود و آسیب های عمیق به گیربکس اتوماتیک وارد می کند. اگر این موضوع چندین بار تکرار شود، ممکن است گیربکس خودرو را به طور کامل از دست بدهید.
باور غلط دیگر استفاده از خودروهای عادی برای شرکت در مسابقات است. بیش از توان خودروی خود به آن فشار وارد نکنید. در نظر بگیرید شرکت های خودروسازی خودروهای خاصی را برای علاقمندان به ورزش های خاص مثل رالی و….طراحی کرده اند.
رانندگان در نظر بگیرند در زمان حرکت در سربالاییها حتماً باید با سرعت استاندارد حرکت کنند و از کشیدن ترمز دستی به شدت بپرهیزید. عدم دقت به این موارد موجب ایجاد فشار زیاد به گیربکس و در پی آن خراب شدن گیربکس خواهد شد.
وقتی در ترافیکهای بسیار سنگین مشغول حرکت هستید، باید به صورت پی در پی دندهها را تعویض کند. بزرگترین نقش را در تعویض دنده خودروی گیربکس شما ایفا می کند. در واقع این گیربکس خودروی شماست که فشار بالایی را تحمل می کند.
لذا اولین توصیه اجتناب از رانندگی در مسیرهای شلوغ و دارای ترافیکهای سنگین است. استفاده از کمربندیها و مسیرهای متفرقه به عنوان مسیر جایگزین ابتدایی راه برای دوری از ترافیک می باشد. اگر چه رانندگی در ترافیک، مشکلی لاینفک و اجتناب ناپذیر است.
تعویض روغن گیربکس را جدی بگیرید
سیستم گیربکسهای اتوماتیک نسبت به مدلهای دستی پیچیدهتر هستند. بنابراین وظایف روغن در این سیستم نیز بیشتر است و به همین دلیل، حرارت بیشتری در گیربکس ایجاد میشود.این دمای بالا باعث کاهش کیفیت روغن گیربکس میشود و اهمیت تعویض روغن گیربکس اتوماتیک را افزایش میدهد.
عموماً توصیه می شود روغن گیربکس اتوماتیک هر 60,000 کیلومتر یا هر 2 سال یک بار تعویض شود. این زمان ممکن است برای شرایط سخت تر رانندگی کوتاه تر باشد. مراجعه به دفترچه راهنمای خودرو برای زمان دقیق تعویض ضروری است.
زیرا بر اساس توصیه سازنده خودرو، در دفترچه راهنمای خودرو معمولاً زمان تعویض روغن گیربکس مشخص شده است. این زمانها باید دقیقاً رعایت شوند. اگر در دفترچه راهنما زمان مشخصی ذکر نشده باشد، تعویض روغن هر 30,000 تا 50,000 کیلومتر توصیه میشود.
از روغن گیربکس غیر استاندارد استفاده نکنید
استفاده از روغن غیراستاندارد گیربکس نیز می تواند یکی دیگر از عوامل جدی آسیب به گیربکس باشد. این روغن ها از مواد نامرغوب تهیه شده و فاقد نظارت کافی در فرآیند تولید هستند. بنابراین باید همواره از روغن استاندارد مورد تأیید تولیدکننده استفاده کرد.
متأسفانه استفاده از این روغن موجب صدمات سنگین به گیربکس خودروی شما می شود. همانطور که به خاطر دارید، روغن گیربکس در روانکاری و خنک کردن گیربکس نقش بسیار مهمی دارد.
طبیعی است روغنهای نامناسب که هیچ گونه استانداردی ندارند، نمی توانند در این زمینه به خوبی عمل کنند و به همین دلیل گیربکس به شکل خطرناکی داغ خواهد شد. تنها راه چاره در این شرایط، تعویض روغن قبلی با یک روغن با کیفیت است
بازدیدهای دورهای را انجام دهید
بازدیدهای دورهای یکی از مهم ترین ارکان نگهداری گیربکس اتومات است. مسلم است که می دانید گیربکس به مرور زمان بنا بر دلایلی ممکن است دچار استهلاک، شکستگی یا خرابی شود. اما استهلاک امری است که زمان منجر به این امر می شود به طوری که گیربکس اتوماتیک بهترین شرکتهای خودروسازی نیز دچار استهلاک شدند.
بنابراین سرویس گیربکس اتوماتیک را جدی بگیرید که عمر مفید جعبه دنده را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد. در این سرویسهای دوری تمامی بخشهای مختلف گیربکس از جمله ساعت گیربکس، شیر برقی، توربین و… مورد بازدید و بررسی قرار میگیرند.
در صورت مشاهده هر گونه آسیب یا خرابی بسته به شدت خرابی، قطعه نعمیر یا تعویض می شود.
تماس با سرپرست تعمیرگاه: 09122005630
به خلاص کردن خودرو عادت نکنید
گاها برخی از افرادی که غالبا افرادی هستند که به تازگی خودروی دارای گیربکس اتوماتیک خریداری کردهاند، خودروی دارای گیربکس اتومات را بیش از حد مشابه گیربکس های دستی خلاص می کنند. اما روند کار این جعبه دندهها با گیربکسهای دستی یکسان نیست. برخلاف خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک خلاص کردن پی درپی عمر مفید خود را کاهش می دهد.