گیربکس اتوماتیک
گیربکسهای اتوماتیک موجب تسهیل رانندگی شدهاند. خودروهایی که از این گیربکسها استفاده میکنند در بین مصرفکنندگان از محبوبیت بالاتری برخوردار هستند، زیرا برای بهکارگیری آنها دیگر نیازی به آشنایی با پیچیدگیهای تنظیم میزان گاز و فشردن پدال کلاچ وجود ندارد. نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک بسیار سادهتر از آن چیزی است که اکثر افراد تصور میکنند.
کارشناسان ما در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک شما را در این مورد راهنمایی خواهند کرد.
حروفی که باید به خاطر بسپارید!
مهم و ابتدایی عامل آموزش و یادگیری همواره قرار گیری در محیط است. بنابراین بهترین راه برای یادگیری نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک این است که خودتان از خودروی دارای گیربکس اتوماتیک استفاده کنید. در خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک، حروفی در کنار اهرم دنده حک میشود. این حروف به زبان لاتین هستند. خواندن مقاله نحوه روشن و خاموش کردن ماشین اتومات و نحوه هل دادن ماشین اتومات در این باره مفید خواهد بود.
گاها عدم آشنایی با این حروف موجب می شود که رانندگانی نتوانند بهراحتی با گیربکسهای اتوماتیک کار کنند و مجددا سراغ ماشینهای دارای دندهدستی میروند و در کار با این خودروها ابراز شکایت و نارضایتی کنند. برای حل این معضل در این مقاله به معرفی این واژگان و معنای آن ها پرداخته شده است. در گیربکس اتوماتیک، حروف روی دنده گیربکس به این شرح هستند:
حرف N در دندههای اتوماتیک
حرف N مخفف عبارت Neutral است. این کلمه به معنای وضعیت خلاص دنده است. دنده خلاص (Neutral Gear) در اتومبیل ها معمولاً در موارد زیر استفاده می شود:
توقف کامل خودرو: هنگام توقف کامل خودرو، مانند ایستادن در چراغ قرمز یا ترافیک سنگین، قرار دادن دنده در وضعیت خلاص به رانندگی راحت تر و کنترل بهتر خودرو کمک می کند.
استارت زدن: قبل از استارت زدن موتور، باید دنده را در وضعیت خلاص قرار داد. این به موتور اجازه می دهد تا به سرعت روشن شود و به راننده اجازه می دهد تا دنده را به وضعیت مورد نظر خود تغییر دهد.
حرکت به عقب: هنگام حرکت به عقب، دنده خلاص به راننده اجازه می دهد تا بهتر کنترل کند و با سرعت کم تری حرکت کند.
تعویض دنده: قرار دادن دنده در وضعیت خلاص هنگام تعویض دنده به دنده جلو یا عقب کمک می کند تا تعویض دنده روان تر و آسان تر صورت گیرد.
حرکت به سرعت پایین: در برخی شرایط مانند حرکت در جاده های پر پیچ و خم، دنده خلاص به راننده اجازه می دهد تا با سرعت پایین تر و کنترل بهتر رانندگی کند.
به طور کلی، دنده خلاص زمانی استفاده می شود که نیاز به توقف، شروع حرکت، حرکت به عقب یا تعویض دنده باشد.
معنی حرف D در گیربکس اتوماتیک
حالت D (Drive) در گیربکس اتوماتیک به معنای حرکت به جلو است. این حالت برای رانندگی عادی روی جادهها مورد استفاده قرار میگیرد. گیربکس به طور خودکار تعویض دندهها را انجام میدهد تا بهترین شرایط حرکت خودروی شما فراهم شود.
چه زمانی گیربکس را در حالت P قرار دهیم؟
گیربکس اتوماتیک را در حالت P (Parking) قرار میدهیم زمانی که میخواهیم خودرو را پارک کنیم و موتور را خاموش کنیم. این حالت قفل میکند چرخهای عقب را و خودرو را در محل ثابت نگه میدارد.
R در گیربکسهای اتوماتیک چه زمانی استفاده میشود؟
حالت R (Reverse) در گیربکس اتوماتیک زمانی استفاده میشود که میخواهیم به عقب برانیم و دور زدن یا پارک کردن خودرو را انجام دهیم. همچنین زمانی که نیاز به حرکت به عقب دارید، از این دنده استفاده میکنید.
معنی حرف L در گیربکس اتوماتیک
L به معنای Low است. وضعیتی که باعث میشود گیربکس در دندههای پایینتر قرار گیرد. این حالت برای حرکت آهستهتر و تقویت گشتاور موتور مورد استفاده قرار میگیرد.
معنی حرف S در گیربکس اتوماتیک
S به معنای Sport است. برخی گیربکسهای اتوماتیک این حالت را نیز دارند که باعث میشود گیربکس با سرعت بیشتری و در دندههای بالاتر تعویض شود و پاسخگویی خودرو افزایش یابد.
روش استفاده از دنده دستی در گیربکس اتوماتیک
در برخی از خودروهای دارای دنده اتوماتیک، امکاناتی فراهم می شود که حالتی شبیه به تعویض دندهدستی را نیز تجربه می کنید. این نوع گیربکسها تیپ ترونیک نام دارند. در واقع گیربکس تیپ ترونیک یک گیربکس اتوماتیک است که شما را قادر به تعویض دستی دندهها کرده است.
در واقع کنترل و مدیریت خودروی دارای گیربکس تیپ ترونیک نسبت به خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک بیشتر است. طراحی گیربکسی تیپ ترونیک به نحوی است که تغییرات دنده را به صورت پیوسته و بدون ضربه انجام میدهد و این امر تجربهای راحت و لذتبخش را برای رانندگان فراهم میآورد.
گیربکس تیپ ترونیک به رانندگان این امکان را می دهد که سیستم خودکار را نادیده بگیرند و بدون استفاده از پدال کلاچ از پدالهایی که در پشت فرمان قرار دارد برای تعویض دنده دستی استفاده کنند. بنابراین گیربکس تیپ ترونیک به راننده این امکان را می دهد که به صورت دستی یا اتوماتیک به دلخواه دنده را تعویض کند. گیربکس تیپ ترونیک به عنوان اولین گیربکس اتوماتیک به شمار می رود که این قابلیت دوگانه را ارائه می کند.
کارخانه خودروسازی پورشه نخستین کارخانه خودروسازی بود که از قابلیت های گیربکس اتوماتیک در ساخت خودروهای خود استفاده کرد.