در این مقاله قصد داریم به بررسی این که tcu چیست وچه عملکرد دارد، علائم هشدار دهنده خرابی و هزینه تعمیرات کامپیوتر گیربکس یا TCU بپردازیم.
tcu در خودرو چیست؟
کامپیوتر گیربکس یا TCU به عنوان واحد کنترل الکترونیکی در خودروهای اتوماتیک است که نقش مهمی در مدیریت و کنترل عملکرد گیربکس دارد. برخی از نکات کلیدی در مورد t.c.u به شرح زیر است:
- کامپیوتر گیربکس یا TCU واحد کنترل الکترونیکی گیربکس است که زمان و نحوه تعویض دنده را بر اساس شرایط رانندگی تخمین می زند.
- تخمین زمان و نحوه تعویض دنده توسط کامپیوتر گیربکس یا TCU به بهبود عملکرد خودرو و افزایش بازدهی مصرف سوخت کمک می کند.
- کامپیوتر گیربکس یا TCU با دریافت سیگنال های مختلف از سنسورها مانند دور موتور، سرعت خودرو، دمای گیربکس و … تصمیم می گیرد که چه زمان و چگونه باید دنده تعویض شود.
- کامپیوتر گیربکس یا TCU بخش جدایی ناپذیری از گیربکس های اتوماتیک است و نقش کلیدی در عملکرد مطلوب گیربکس و خودرو ایفا می کند.
- کامپیوتر گیربکس (TCU) دارای 7 بخش شامل دور موتور، سرعت خودرو، سنسور دما و فشار مایع گیربکس، میزان فشار گاز، انتخاب دنده و حالت اهرم دنده، بار موتور از سنسور MAF از طریق ECU موتور و دمای مایع خنک کننده موتور است.
چنان چه کوچک ترین مشکلی در این قطعه به وجود آمد کارشناسان ما در زمینه تعمیرات گیربکس اتومات شما را راهنمایی می کنند.
کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) با استفاده از سنسورهای ورودی، داده ها و پارامترهای مختلف را جمع آوری می کند و سپس با استفاده از برنامه ریزی مشخصی که در حافظه آن ذخیره شده، سیگنال خروجی را صادر خواهد کرد تا گیربکس با بهترین عملکرد ممکن کار کند.
کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) از چندین سنسور برای جمع آوری داده ها استفاده می کند که شامل:
- سنسور سرعت: برای تشخیص سرعت خودرو و انتخاب دنده مناسب.
- سنسور سرعت چرخ: برای تشخیص سرعت واقعی خودرو، حرکت در سرازیری یا سربالایی و انجام تعویض دنده روان.
- سنسور موقعیت دریچه گاز: برای تشخیص میزان بار روی پیشرانه و انتخاب دنده مناسب.
بر اساس این اطلاعات، کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) تصمیم می گیرد چه زمانی و چگونه دنده را تغییر دهد. اگر راننده به میزان کم پدال گاز را فشار دهد، کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) سعی می کند دنده را تا حد ممکن افزایش دهد تا مصرف سوخت کاهش یابد.
اما اگر راننده پدال گاز را تا انتها فشار دهد، کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) دنده را تا حد امکان پایین می آورد تا بیشترین قدرت را در اختیار راننده قرار دهد.
همچنین کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) در صورت حرکت در سرازیری، دنده را کاهش داده و ثابت نگه می دارد تا از افزایش بیش از حد سرعت جلوگیری شود.
علائم خرابی کامپیوتر گیربکس (TCU)
کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) با توجه به مدل خودرو علائم خرابی متفاوتی بروز می دهد که این علائم عبارت اند از:
- لغزش دنده حین حرکت
- هشدار دادن چراغ چک گیربکس
- قرار گرفتن خودرو در حالت اضطرار
- ظاهر شدن کدهای خطا در کامپیوتر گیربکس
- روشن شدن چراغ اخطار به علت نشت یا کمبود روغن گیربکس
- خاموش شدن خودرو هنگام عمل تعویض دنده
- اختلال در عوض کردن دنده
- بالا رفتن مصرف سوخت
تعمیر tcu گیربکس اتوماتیک
یکی از مهم ترین اجزا گیربکس اتومات TCU یا کامپیوتر گیربکس اتوماتیک می باشد که وظیفه کنترل عملکرد گیربکس را بر عهده دارد.
tcu خودرو مانند هر قطعه دیگری در گیربکس دچار خرابی و فرسودگی خواهد شد که نیاز به انجام تعمیر کامپیوتر گیربکس اتوماتیک به صورت تخصصی در تعمیرگاه های تخصصی از جمله پاور گیربکس دارد.
مشکلات رایج کامپیوتر گیربکس (TCU)
خرابی کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) می تواند به دلیل نقص در سیستم هیدرولیک، نقص در سیستم الکترونیکی، نقص در قطعات فرعی، شرایط جوی نامناسب دانست.
غالبا نقص در سیستم هیدرولیک کامپیوتر گیربکس اتوماتیک (TCU) می تواند به شکل نشست به علت کم شدن فشار روغن گیربکس ایجاد شود. اما نقص در سیستم الکترونیکی باعث ارسال اطلاعات غلط به کامپیوتر گیربکس می شود که می تواند باعث اختلال در عملکرد کامپیوتر گیربکس شود.
نقص در قطعات فرعی شامل فیوزها و سوئیچ در tcu ماشین می شود که باعث تغییر سرعت و ترمزهای پی در پی می شود.
شرایط جوی نامناسب و بالا رفتن بیش از اندازه دما عملکرد کامپیوتر گیربکس را دچار نقص خواهد کرد.
هزینه تعمیرات کامپیوتر گیربکس
هزینه های تعمیر کامپیوتر گیربکس (TCU) با توجه به موارد مختلفی متغیر است اما قیمت این قطعه بستگی به مدل خودرو دارد.
اما مسلم است که بسته به مقدار خرابی کامپیوتر گیربکس و با توجه به نظر کارشناسان تعویض، تعمیر و نوسازی می تواند صورت گیرد که هر یک از این موارد مستلزم هزینه خاصی است.
سوالات متداول در مورد کامپیوتر گیربکس یا tcu system
tcu مخفف چیست؟
TCU مخفف Transmission Control Unit می باشد که وظیفه کنترل گیربکس از جمله سنسور دمای گیربکس و فشار مایع آن از طریق سنسورهای خود می باشد.
ترانسمیشن چیست؟
در پاسخ به این سوال که transmission چیست باید بگوییم که به معنی سیستم انتقال قدرت جهت انتقال قدرت از موتور به چرخ ها می باشد.