پاورگیربکس / گیربکس اتومات ZF

گیربکس اتومات ZF

گیربکس اتوماتیک زد اف

در این بخش به طور کامل به معرفی گیربکس ZF پرداخته شده است. سپس علائم و دلایل خرابی و هزینه­ های تعمیر گیربکس ZF بیان شده است.

 معرفی گیربکس ZF و اجزای آن و نقاط ضعف و قوت گیربکس ZF

گیربکس ZF یکی از انواع گیربکس اتوماتیک و اولین گیربکس ۹ سرعته در جهان است که در سالیان اخیر در ایران و جهان به عنوان محصولی نوین معرفی شده است. این محصول توسط کمپانی آلمانی ZF طراحی و تولید شده است.

همانطور که از نام این گیربکس مشخص است، نام این گیربکس برگرفته از واژه آلمانی فریدریشسهافن آگ است که با علامت اختصاری ZF نمایش داده می شود.

ZF در واقع یک کمپانی بزرگ در دنیا به شمار می رود که فناورهای نوینی را برای انواع خودرو های و وسایل نقلیه معرفی کرده است که موجب تحول عرصه خودروسازی شده است.

گیربکس ZF دارای 2 قابلیت مهم است، .ZF علاوه بر کمک در کنترل حرکت خودرو، موجب افزایش ایمنی خودرو می شود.

چنانچه می خواهید اطلاعات بیشتری راجع به این گیربکس کسب کنید با متخصصین ما در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک تماس بگیرید.

مشاوره رایگان: 09122005630

نقاط ضعف و قوت گیربکس ZF

نقاط قوت و ضعف گیربکس اتومات zf

بزرگترین مزیت گیربکس ZF این است که مشابه گیربکس اتوماتیک باعث کاهش مصرف سوخت می شود. یکی از مزایای دیگر این گیربکس این است که مشابه گیربکس ZF سبب راحتی در رانندگی می شود.

گیربکس ZF دارای وزن متناسبی است که موجب افزایش شتاب خودرو می شود. این امر موجب می شود که عملکرد خودرو نیزز بهینه شود. همچنین رانندگان با خودروی دارای گیربکس ZF موجب شده است تا سرعت تعویض دنده افزایش یابد.

بزرگترین عیب گیربکس ZF آن است که این گیربکس دارای ساختاری نسبتا پیچیده ای است که موجب افزایش هزینه تعمیرات و نگهداری آن می شود.

انواع گیربکس ZF

به طور کلی گیربکس های کمپانی ZF انواع مختلفی از گیربکس ها از جمله گیربکس های 4 سرعته، 5 سرعته، 6 سرعته، 7 سرعته، 8 سرعته و 9 سرعته هستند. برند ZF برای انواع مختلف خودروها مدل هایی مختلفی از گیربکس های ZFرا معرفی کرده است.

گیربکس 8HP یکی از گیربکس های ZF است که ویژه خودروهای سواری است. این گیربکس موجب شده است تا امکان انتقال سریع و دقیق سرعت در خودروهای سواری روی دهد. همچنین این گیربکس با بهره‌گیری از سیستم‌های هوشمند موجب بهینه‌سازی مصرف سوخت شده است.

گیربکس 12-speed TraXon یکی ذیگر از گیربکس های ZF است که در خودروهای سنگین به کار گرفته شده است و دارای 12 سرعت مختلف می باشد. گیربکس 12-speed TraXon بسیار منعطف و با کارایی بالا است که موجب شده است خودروهای سنگین در شرایط جوی نامناسب عملکرد بالای خود را حفط کنند.

گیربکس AS Tronic یک گیربکس اتوماتیک ZF است که در خودروهای سنگین قابل مشاهده است. این گیربکس همانند گیربکس 12-speed TraXon سبب افزایش سرعت‌ و عملکرد خودروهای سنگین می شود.

کدام خودروها دارای گیربکس ZF هستند؟

با توجه به قدمت گیربکس ZF در برخی از مدل های خاص کمپانی های بزرگ خودروسازی می توان خودروهای دارای گیربکس ZF را مشاهده نمود.

در نمونه های داخلی این گیربکس را می توان در خودرو پژو پارس مشاهده کرد. یکی از دلایل محبوبیت پژو پارس در میان رانندگان دارای خودروهای واجد این گییربکس این است که سبب شده تعویض دنده با سرعت بالاتری انجام گیرد.

گیربکس ZF در خودرو های کمپانی پژو ،هیوندا و BMW ، آئودی ،پورشه نیز دیده می شود. این گیربکس در ساخت خودروهای سنگین نظیر ادوات صنعتی و حتی کامیون ها نیز مشاهده شده است.

علائم و دلایل خرابی گیربکس ZF

نشانه های خرابی گیربکس zf

در اینجا چند مورد از مهم‌ترین علائمی که در خرابی گیربکس ZF باید مدنظر قرار دهید آورده شده است:

  1.  شنیدن صدا زوزه و سوت یا اصوات مشابه: وجود مشکل در قطعات داخلی و جانبی گیربکس ZF گاها باعث ایجاد صداهای غیرعادی از گیربکس می شود.
  2. روشن شدن چراغ اخطار گیربکس: خرابی ناشی از شکستگی یا خورد شدگی قطعات داخلی و جانبی گیربکس ZF باعث روشن شدن چراغ اخطار گیربکس بدون علت و ناگهانی می شود.
  3. تاخیر زیاد در آغاز حرکت: این اختلال بیانگر آن است که قطعات گیربکس ZF دچار خرابی یا اختلال شده است که به صورت تعلل در حرکت خودرو اعم از خودروهای سبک یا سنگین نمود پیدا کرده است.
  4. کاهش سطح یا نشت روغن گیربکس: گاها به علت ایجاد شکاف یا شکستگی قطعات گیربکس ZF نشت روغن گیربکس یا کاهش سطح آن روی می دهد که باید به سرعت پیگیری شود.
  5. استشمام بوی سوختگی: عامل اصلی استشمام بوی سوختگی در گیربکس ZF گرمای بیش از حد روغن گیربکس و آلوده شدن آن است.
  6. احساس لرزش در جعبه دنده: بروز علائمی از قبیل لرزش، لغزش و ضربه بیانگر آن است که ممکن است گیربکس ZF دچار آسیب شده باشد.
  7. روشن شدن چراغ چک گیربکس اتومات: در صورتی آسیب جدی به گیربکس، چراغ چک گیربکس ZF روشن می شود.
    از دیگر دلایل خرابی گیربکس ZF در انواع مدل های مختلف موجود در خودروهای سبک و سنگین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  8. کاهش قدرت و شتاب خودرو
  9. ضربه هنگام توقف
  10. خلاص شدن ناگهانی دنده
  11. گاز هرز خوردن خودرو
  12. تقه زدن و لرزش گیربکس
  13. افزایش دما و داغ کردن گیربکس

مزایای تعمیرگاه پاورگیربکس برای تعمیر گیربکس اتوماتیک

تماس با سرپرست تعمیرگاه: 09122005630

جدول هزینه تعمیر گیربکس ZF و تعویض قطعات

هر گونه هزینه تعمیرات و تعویض گیربکس ZF معمولاً بستگی به نوع خرابی، مدل و سال تولید خودروهای دارای این گیربکس، قطعات مورد نیاز برای تعمیر و همچنین هزینه نیروی کار و مکانیکی دارد. اما در جدول زیر برآوردی از این هزینه­ ها قابل مشاهده است.

 

عنوانهزینه تعمیر گیربکس ZF
تعمیر کامل موتور25 میلیون تومان
پیاده و سوار کردن موتور و متعلقات جهت تعویض واشر سرسیلندر7 میلیون تومان
تعویض عملگرهای سر میل سوپاپ4 میلیون تومان
باز و بستن سینی و کارتل و تعویض اویل پمپ4.5 میلیون تومان
تعویض واشر درب سوپاپ1 میلیون تومان
سرویس یا تعویض شیر های OCV900 هزار تومان
هزینه تعمیر زوزه کشیدن گیربکس ZF4 میلیون تومان
هزینه تعمیر خلاص شدن دنده گیربکس ZF3.5 میلیون تومان
هزینه تعمیر در رفتن دنده گیربکس ZF3 میلیون تومان
هزینه تعمیر گیر کردن دنده در حالت P4 میلیون تومان
هزینه تعمیر گاز هرز خوردن گیربکس ZF3 میلیون تومان
هزینه تعویض روغن گیربکس ZF2 میلیون تومان
هزینه تعمیر توربین گیربکس ZF2 میلیون تومان
هزینه تعمیر ساعت گیربکس ZF2.4 میلیون تومان
هزینه تعمیر تقه زدن گیربکس ZF3 میلیون تومان
تعویض واتر پمپ و باز و بستن تسمه تایم4 میلیون تومان

استعلام هزینه تعمیر: 09122005630

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس: 09122005630
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا