تعمیر گیربکس اتوماتیک، تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک
مهمترین نکات قبل از تعمیر گیربکس اتوماتیک که باید بدانید و توصیه کنید که توسط تعمیرکار رعایت شود تا گیربکس اتوماتیک خودرو شما به بهترین نحو تعمیر گردد در این مقاله ذکر می گردد. همچنین آشنایی با بهترین تعمیرکاران گیربکس اتوماتیک در تهران به شما معرفی خواهد شد. تعمیر گیربکس اتوماتیک در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک پاور گیربکس با شرایط ویژه و با ضمانت فنی به انجام می رسد. کیفیت بالای قطعات استفاده شده در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک پاور گیربکس و تخصص تکنسینهای فنی و مهندسین این مجموعه در امر تعمیر گیربکس اتوماتیک در کنار قیمتهای منصفانه این مجموعه سبب شده مجموعه پاور گیربکس به یکی از مهمترین و مورد اعتمادترین مجموعه های فنی در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک تبدیل شود.
در این مجموعه فقط کار تعمیر گیربکس به صورت تخصصی انجام می شود. از ویژگی های پاور گیربکس انجام کار تعمیر در کمترین زمان ممکن است. به نحوی که خودروهای داخلی یک روزه و خودروهای خارجی حداکثر دو روزه تحویل داده می شوند. همچنین گارانتی معتبر تعمیرات گیربکس اتومات خودرو به اندازه سی هزار کیلومتر گارانتی جهت رضایت خاطر همشهریان عزیز ارائه می گردد.
گیربکس اتوماتیک چیست و چه کاربردی دارد؟
اساسا گیربکس قطعه است که وظیفه انتقال نیرو از موتور به چرخ ها خودرو را بر عهده دارد این انتقال نیرو با تغییر دور و گشتاور تولیدی خودرو به انجام می رسد. در هر شرایط مختلف محیطی و جاده ای نسبت خاصی از تغییر دور و گشتاور ایده آل است. شرایط محیطی مختلف مانند کیفیت جاده یا شیب و سربالایی یا سرپایینی بودن جاده همچنین وضعیت خودرو از نظر وزن و سلامت قطعات مختلف مانند چرخ ها و جلوبندی و…و شرایط جوی مانند بارندگی و… سبب می شود نسبت دور ایده آل تعریف گردد. نسبت دور ایده آل زمانی شکل می گیرد که خودرو با کمترین مصرف سوخت و در عین حال با توانایی کافی بتواند سرعت دلخواه راننده را تامین نماید. گیربکسها به دو دسته دستی و اتوماتیک تقسیم بندی می شوند. در گیربکس دستی وظیفه تشخیص نسبت دور مورد نیاز بر عهده راننده است و راننده با تعویض دنده سعی می کند این نسبت را برقررا کند. اما در گیربکس اتومات این وظیفه بر عهده خود خودرو گذارده می شود تا با توجه به فشاری که بر روی خودرو وارد می شود نسبت دور در گیربکس تغییر کند.
نشانه های خرابی گیربکس اتوماتیک
نشانه های خرابی گیربکس اتوماتیک به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. دسته اول نشانه هایی هستند که مستقیما از خرابی گیربکس خبر می دهند. به این معنا که در هنگام تعویض دنده به عنوان مثال دنده جلو یا حالت P یا دنده عقب شناسایی نمی شود و خودرو نمی تواند در حالتی که راننده می خواهد تغییر وضعیت دهد. دسته دوم نشانه هایی هستند که کمی مبهم بوده و ممکن است توسط راننده علت آنها شناسایی نشود. به عنوان مثال اگر خودرو شما به مشکل شتاب پایین دچار شود شما متوجه نخواهید شد که ایراد خودرو موتوری است یا گیربکس اتوماتیک شما دچار ایراد شده است. در ذیل به هر یک از ایرادات اشاره می کنیم و سعی می شود تا حد امکان به سادگی توضیح دهیم که چطور می توانید این ایرادها را از یکدیگر تمیز بدهید. با این حال پیشنهاد ما به دارندگان خودرو اتومات این است که در صورت بروز هر یک از ایرادات ذیل حتما با یکی از شماره های مندرج در سایت پاور گیربکس تماس گرفته و از مشاوره و راهنمایی فنی متخصصین ما بهره ببرید تا از گسترش آسیب ایجاد شده به سایر قطعات خودرو جلوگیری شود.
- عدم ایست خودرو در حالت P: این ایراد به وضوح نشان می دهد که خودرو شما نیاز به گیربکس اتوماتیک دارد. بسیاری از مواقع با تعویض سلکتور گیربکس مشکل حل خواهد شد. اما گاهی نیز ایراد از قطعات دیگری در گیربکس بوده و لذا توضیه می کنیم قبل از تعویض سلکتور قطعات مختلف گیربکس تست شود. در صورتی که تشخیص کارشناس مبنی بر تخرابی سلکتور باشد در موارد خاصی می توان سلکتور را تعمیر نمود اما در اکثر مواقع نیاز به تعویض این قطعه خواهد بود. کته بسیار مهم این است که به تعمیرکار خود تاکید کنید از قطعه اصلی برای تعمیر گیربکس اتوماتیک استفاده کند چرا که قطعات فیک نه تنها کارایی و طول عمر مناسبی ندارند بلکه باعث آسیب رساندن به سایر قطعات گیربکس خواهند شد.
- تقه زدن گیربکس اتوماتیک: به ایجاد صدا و همچین لرزش در هنگام تعویض دنده در گیربکس اتوماتیک در اصطلاح تقه زدن می گویند. هر گیربکس اتوماتیک از تعدادی چرخ دنده و قفس سیاره ای تشکیل شده است که بسته به شرایط محیطی که در بالا ذکر شد توسط ECU تعویض دنده ها انجام می شود. در شرایط عادی این تعویض دنده بدون صدا و کاملا نرم انجام می شود اما اگر با تقه زدن همراه شود حتما باید خودرو خود را به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک نشان دهید. تقه زدن گاهی با صدا یا بدون صداست گاهی به نوعی ضربه زدن یا تکان کوچک در هنگام حرکت و گاهی نیز با نوعی گیجی خودرو همراه است. عوامل مختلفی می تواند منجر به تقه زدن گیربکس اتوماتیک شود که از آن جمله می توان به خرابی شیر رادیاتور یا آلوده شدن روغن گیربکس یا کاهش سطح روغن یا خرابی سوپاپها و شیرهای الکترونیکی و… اشاره نمود. بهتر است تشخیص دقیق علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک خودرو خود را به متخصص تعمیر گیربکس اتوماتیک بسپارید.
- عدم تشخیص دنده عقب خودرو: گاهی پیش می اید که زمانی که دنده را در وضعیت D قرار می دهید خودرو به سمت عقب حرکت نمی کند. این معضل اگر از آن آگاهی نداشته باشید ممکن است مشکلات زیادی را در هنگام رانندگی به همراه داشته و حتی بسیار خطرناک باشد. اگر یک بار این اتفاق برای خودرو شما پیش امد اما خود به خود با چند بار تعویض دنده توانستید در حالت دنده عقب از خودرو استفاده کنید باید بدانید که یکی از قطعات گیربکس اتوماتیک دچار ایراد شده و تا قبل از بروز مشکل اساسی هر چه سریعتر به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه نمایید.
- گاز هرز خوردن در حین حرکت: هنگامی که خودرو اتوماتیک شما دچار مشکل گاز هرز خوردن می شود این حس را پیدا می کنید که سوار بر یک خودرو دستی مدل پایین شده اید. گاز هرز خوردن زمانی اتفاق می افتد که یکی از سنسورهای گیربکس خراب شده باشد یا مشکلی در دیگر قطعات مانند صفحه کلاچ ها و شیرهای برقی و یا صفحه های آزبست دار پیش امده باشد یا اینکه سطح روغن کاهش یافته یا فیلتر روغن دچار گرفتگی شده باشد. اما اینکه دقیقا کدام مشکل باعث گاز هرز خوردن خودرو شده باشد کار متخصصین کارکشته است و هرگز سعی نکنید به صورت خودسرانه یا با توصیه تعمیرگاه های غیر مجاز قطعه ای را تعویض کنید چرا که اگر ریشه اصلی گاز هرز خوردن به درستی تشخیص داده نشود و مدتی طولانی خودرو با این وضعیت به کار ادامه دهد می تواند صدمات جبران ناپذیری را به مجموعه گیربکس اتوماتیک وحتی دیگر قطعات خودرو وارد آورد.
- قفل شدن دنده در یک حالت: گاهی پیش می اید که گیربکس اتوماتیک در یک دنده خاص قفل می شود و هیچ تغییر دنده ای امکان پذیر نیست. این وضعیت نیز بسیار خطرناک است و اگر حتی برای یک بار خودرو دچار این وضع شد حتما باید به یک تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید تا گیربکس خودرو شما مورد بازدید قرار گیرد. این وضعیت در برخی گیربکسهای دو کلاچه به علت گرمای بیش از حد است. علی الخصوص در هنگام ترافیک که فشار بیشتری به گیربکس وارد می اید و خنک کاری خودرو کاهش می یابد در گیربکسهای دو کلاچه خشک با داغ شدن گیربکس و انبساط چرخ دنده ها و صفحات داخلی گیربکس امکان تغییر دنده وجود ندارد. در چنین شرایطی پیشنهاد می کنیم ابتدا خودرو را در نزدیکترین محل ممکن پارک کنید و سپس خودرو را خاموش کرده و به مدت سه تا چهار ساعت خودرو را روشن نکنید تا دمای گیربکس به دمای محیط برسد. در اغلب موارد با این عمل گیربکس به حالت عادی باز می گردد ولی ضروری است در اولین فرصت به یک تعمیرگاه مجاز گیربکس اتوماتیک مراجعه نمایید. از دیگر دلایل ایجاد مشکل قفل حالت دنده به گرفتگی فیلتر روغن گیربکس مربوط می شود. گرفتگی فیلتر اجازه جریان یافتن روغن هیدرولیک را نمی دهد و در انجام وظایف سیستم هیدرولیک گیربکس اتوماتیک اختلال ایجاد خواهد کرد. همچنین هنگامی که پمپ هیدرولیک گیربکس دچار خوردگی شود و فشار تورک کانورتر روغن کاهش پیدا کند نیز احتمال بروز مشکل قفل شدگی حالت دنده وجود خواهد داشت. تعمیرگاه پیشرفته مجموعه پاور گیربکس با استفاده از دستگاه های به روز تست و ارزیابی گیربکس اتوماتیک می تواند در رفع مشکلات گیربکس اتوماتیک خودرو مفید باشد.
- بوی سوختگی در خودرو: در خودروهای پیشرفته امروزی به ندرت پیش می آید که بوی سوختگی در داخل خودرو به مشام برسد. حتی اگر مشکلی نیز در قسمتهای فنی خودرو وجود داشته باشد اغلب داخل کابین آنچنان ایزوله شده که استشمام بوی سوختگی سخت خواهد بود. پیشنهاد می کنیم هر از چند گاهی کاپوت خودرو را بالا زده و از نظر ظاهری و همچنین از نظر استشمام بوی سوختگی خودرو را چک کنید. بهتر است این عمل در هنگامی که خودرو روشن است و پس از طی مسافتی طولانی به انجام برسد تا هر گونه ایراد احتمالی بهتر خود را نشان بدهد. اگر بوی سوختگی به مشام شما رسید ممکن است علت آن موارد متعددی باشد از اتصالی کوچکی در مدار برقی گرفته تا عبور جریان الکتریکی بیش از اندازه یا بالا رفتن دمای روغن و… یکی از دلایل نیز ممکن است معیوب بودن گیربکس باشد. اگر به هر دلیلی دمای گیربکس افزایش بیش از حد داشته باشد ممکن است بوی سوختگی از داخل خودرو به مشام برسد که در این صورت حتما می بایست جدید بازدید خودرو خود را به تعمیرگاه گیربکس اتومات ببرید.
- تعویض دنده اشتباه: این عیب عجیب و غریب نیز از دیگر مشکلاتی است که ممکن است برای گیربکس اتومات پیش بیاید. اگر مشاهده کردید که دنده خود را حالت خاصی قرار می دهید اما هنگام گاز دادن اتفاقی که می افتد مانند این است که دنده در وضعیت دیگری قرار دارد شک نکنید که ساعت گیربکس شما دچار ایراد شده است. ساعت گیربکس قطعه بسیار حساس و مهمی است که وظیفه آن کنترل قطعات مختلف گیربکس است و به نوعی مغز متفکر گیربکس ساعت آن است. ساعت گیربکس از قطعات ظریفی مانند سوپاپها و کانال روغن تشکیل شده است که وظیفه آن کنترل فشار روغن و سروها و توربین و البته کنترل حالات تعویض دنده است. در صورتی که ساعت گیربکس خودرو شما خراب شده باشد علائم دیگری نیز بروز خواهد کرد که از آن جمله می توان به خلاص شدن بی دلیل دنده یا تقه زدن گیربکس اشاره کرد.
- کاهش شتاب خودرو: بسیاری از رانندگان گمان می کنند که عامل اصلی در شتاب خودرو مجموعه موتور بوده و اگر شتاب خودرو آنها دچار افت شد به مکانیک مراجعه می کنند تا عیب موتور را تشخیص داده و برطرف نماید. اما باید دانست که مجموعه گیربکس که به عنوان انتقال دهنده قدرت از موتور به چرخها فعالیت می کند در صورتی که دچار عیب شود وظیفه انتقال نیرو را به درستی به انجام نرسانده و شتاب خودرو کاهش می یابد. اگر کاهش شتاب خودرو شما به گیربکس اتوماتیک مربوط باشد این احتمال وجود خواهد داشت که در مسیرهای سخت مانند سربالایی های تند و یا در سرعتهای بالا خودرو دچار ایراد بیشتری شود و حتی به صورت هرز گاز بخورد. در چنین مواقعی بهتر است از فشار دادن مداوم پدال گاز خودداری کرده و با رها کردن و فشار آهسته به پدال گاز سعی کنید خودرو را به شتاب مناسب برسانید و یا از منطقه سربالایی عبور دهید. البته نیازی به یادآوری نیست که جهت جلوگیری از تشدید ایراد گیربکس اتوماتیک بهتر است هر چه سریع تر به یکی از تعمیرگاه های مجاز گیربکس اتوماتیک مراجعه نمایید.
- ایراد ظاهری گیربکس اتوماتیک: هر چند بسیار پیش پا افتاده است که چنین توصیه ای داشته باشیم اما ضروری است به ایرادات ظاهری گیربکس مانند لرزش بیش از حد یا دمای بالا و یا نشتی روغن نیز توجه داشته باشید و در صورت بروز هر یک از این موارد حتی اگر در کارکرد خودرو خللی وارد نیامده باشد حتما خودرو را به متخصصین مربوطه نشان دهید.
- جا نخوردن دنده گیربکس اتوماتیک: ممکن است دنده به سختی جا بخورد یا پس از جا خوردن بلافاصله از محل خود خارج شود و شما ناچار باشید مجددا دنده را در وضعیت مورد نظر خود قرار دهید. از این عیب نیز نباید به راحتی گذر کرد. باید بدانید که گیربکس اتوماتیک یکی از پیشرفته ترین و حساس ترین قسمتهای خودرو شما بوده و هر عیب کوچکی می تواند در آینده مشکلات بزرگتری را به همراه داشته باشد.
- روشن شدن چراغ چک: روشن شدن چراغ چک در خودروهای امروزی به هر دلیلی که باشد باید پیگیری و رفع گردد. گاهی پیش می آید که راننده با وجود روشن شدن چراغ چک به علت اینکه مشکلی در هنگام رانندگی ندارد این مسئله را جدی نمی گیرد. معایبی که در خودرو پیش می ایند از یک عیب کوچک آغاز می شوند اما با سهل انگاری راننده این عیب کوچک معایب بزرگتری را به همراه خواهد داشت.
- تغییر وضعیت عادی: هر راننده ای شرایط نرمال خودرو خود را به خوبی می شناسد علی الخصو اگر خودرو را صفر خریداری کرده باشد. حال هر گونه تغییر در هنگام تعویض حالت دنده می تواند نشانه ایرادی در گیربکس اتوماتیک شما باشد که قطعا ذکر تمامی ایرادها در این مقاله مقدور نیست. مثلا ممکن است در هنگام دنده عقب خودرو شما کند عمل کند و نیاز به گاز بیشتری داشته باشد و یا زمانی که ماشین گرم است در برخی حالتهای دنده گیربکس دچار مشکل عملکردی شود. توصیه می کنیم هر ایراد یا تغییر عملکردی که در وضعیت گیربکس اتوماتیک خودرو یا چراغهای نشانگر مربوطه مشاهده کردید یا به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه نمایید یا حداقل به صورت تلفنی ایراد را با کارشناسان پاور گیربکس در میان بگذارید تا از لطمات احتمالی بزرگتر به گیربکس اتوماتیک خود جلوگیری نمایید.
چه قسمتهایی از گیربکس اتوماتیک خراب شده و نیاز به تعمیر پیدا می کنند؟
یک گیربکس اتوماتیک بسته به نوع و مدال آن از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از این قسمتها ممکن است دچار ایراد شده و نیاز به تعمیر و یا تعویض داشته باشند. اما به صورت معمول برخی قسمتها بیش از سایر قسمتهای گیربکس نیاز به تعمیر پیدا می کنند که آشنایی با آنها می تواند مفید باشد.
- خرابی در قسمت خنک کاری: در صورتی که خنک کاری گیربکس به درستی به انجام نرسد و دمای گیربکس بیش از حد نرمال بالا برود قسمتهای مختلف گیربکس با اشکال مواجه می شوند. در این مواقع تعویض قسمت معیوب به صورت موقت مشکل را حل می کند اما پس از مدت کوتاهی همان قسمت یا قسمتی دیگر از گیربکس دچار ایراد می شود و این فرایند خرابی و تعمیر می توانند راننده را کلافه کند. در این مواقع شما اگر به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک معتبری مراجعه کرده باشید ریشه خرابی های متعدد گیربکس را که بالا رفتن دما و اشکال در سیستم خنک کاری گیربکس است را کشف و رفع می نمایند. به عنوان مثال تنها با عملکرد ناقص شیر رادیاتور ممکن است به دفعات دمای گیربکس خودرو بالا رود و با هر بار بالا رفتن دمای گیربکس قطعه خاصی در انجام صحیح عملکرد خود دچار اشکال شود. اشکال در سیستم خنک کاری خودرو یا بسته بودن و گرفتگی در مسیر عبور آب نیز از دیگر عواملی است که ممکن است باعث بالا رفتن دمای گیربکس شود. البته گاهی سیستم خنک کاری به درستی عمل می کند اما عامل دیگری باعث دمای غیر مجاز گیربکس می گردد. به عنوان مثال اگر یکی از محورها به اندازه بسیار ناچیزی از بالانس خارج گردد علاوه بر فشاری که به قطعات متصل به خود وارد می کند به علت تحت فشار کار کردن اصطکاک بیشتاری را متحمل شده و دمای آن بالا می رود. پس اگر یربکس اتوماتیک شما دچار ایراد شده حتما چک کنید که آیا دمای گیربکس نیز در هنگام بروز اشکال بالا می رود یا خیر و همزمان با تعیض قطعه معیوب دلیل بالا رفتن دمای گیربکس نیز کشف و رفع گردد. همچنین برخی از خودروها برای مناطق سردسیر طراحی شده اند و خنک کن آنها ظرفیت کمتری دارد. در این مواقع پیشنهاد می شود خنک کن خودرو را با خنک کن بزرگتر جایگزین کنید.
- روغن گیربکس: لازم به توضیح نیست که قطعه صنعتی چه در خودرو و چه در صنایع دیگر که از روغن برای روانکاری یا خنک کاری یا انتقال نیرو استفاده می کند نیاز به نگهداری مداوم و صحیح از نظر چک کردن روغن خواهد داشت. چک کردن روغن شامل موارد زیر می باشد:
- چک کردن سطح روغن: سطح روغن گیربکس اتوماتیک به دلایل مختلفی می تواند کاهش پیدا کند. متداولترین دلیل برای کاهش سطح روغن وجود نشتی در گیربکس اتوماتیک است. برای چک کردن نشتیهمانطور که در بالا توضیح داده شد می بایست پس از طی مسافتی طولانی که یا روشن بودن طولانی مدت خودرو به نحوی که بر روی گیربکس فشاری نرمال وارد آمده باشد و در حالتی که خودرو روشن است می بایست اطراف گیربکس چک شد تا وجود نشتی ملاحظه گردد. گاهی پیش می آید که نشتی بسیار اندک بوده و تنها در زمانی که خودرو زیر بار و فشار بالا در حرکت باشد به صورت قطرات بسیار ریز از نقاط ورودی و خروجی شافت به اطراف پخش می گردد. پس برای چک کردن نشتی گیربکس کافی نیست که شما زیر گیربکس را چک کنید بلکه حتی اگر اطراف گیربکس نیز چرب باشد به معنای نشت روغن گیربکس خواهد بود. پس همواره سطح روغن گیربکس را چک کنید و در صورتی کاهش سطح روغن تنها به فول کردن آن بسنده نکرده و حتما ایراد را پیدا و رفع نمایید.
- ورود آلودگی در روغن: هر چد محوفظه گیربکس ایزوله است و هیچ آلودگی خارجی امکان ورود به داخل گیربکس را ندارد اما گاهی پیش می اید که هنگام تعمیرات یا در زمان فول کردن روغن گیربکس یا تعویض آن آلودگی وارد روغن گیربکس می شود. همچنین این امکان وجود دارد که در اثر اصطکاک بالا و عملکرد نامناسب گیربکس براده های بسیار ریزی تراشیده شده و وارد روغن گیربکس اتوماتیک شوند. همچنین گاهی نیز پیش می آید که روغن گیربکس به علت دمای بالا کیفیت خود را زودتر از زمان مقرر از دست می دهد. به یاد داشته باشید چک کرد کیفیت روغن گیربکس اتوماتیک امری تخصصی است و تنها به صورت ظاهری نمی توان کیفیت ان را تشخیص داد. پس اگر مشکلی برای گیربکس اتوماتیک خودرو شما پیش امده و به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه کرده اید حتما از تعمیرکار بخواهید که کیفیت روغن گیربکس را نیز چک کند.
- فیلتر روغن: در خصوص فیلتر روغن دو حد نگهداری بالا و پایین وجود دارد. از یک سو باید به وضعیت فیلتر روغن توجه شود یعنی حتی اگر کیلومتر تعیین شده توسط کارخانه طی نشده باشد اما فیلتر روغن گیربکس اتوماتیک شما دچار گرفتگی شده باشد تعویض آن ضروری است. از سوی دیگر ایراد پنهانی که در بسیاری از فیلترها وجود دارد افزایش سطح روزنه های ان است. به این معنی که پس از تحت فشار قرار گرفتن فیلتر روغن و عبور براده های بسیار ریز از آن روزنه های فیلتر تغییر سطح داده و از آن پس ذرات بزرگتری را از مش تعریفی فیلتر از خود عبور می دهد در صورتی که این ایراد پیش بیاید حتی چراغ چک نیز روشن نخواهد شد و فیلتر نیز چندان کثیف نمی شود. پیشنهاد ما به شما این است که حتما اگر به هر دلیلی کیفیت روغن گیربکس کاهش یافته بود فیلتر روغن را نیز تعویض نمایید.
- عدم تعویض روغن: قطعا در گیربکس اتوماتیک نیز مانند هر تجهیز دیگری ضروری است که روغن گیربکس مطابق با زمان تعریف شده کمپانی سازنده تعویض گردد. این زمان ممکن است 40 هزار کیلومتر یا کمتر یا بیشتر باشد اما مهم این است که در زمان تعیین شده روغن و فیلتر روغن گیربکس اتوماتیک تعویض گردد.
- شیرهای برقی و سوپاپها: شیر برقی قطعه ای است که اجازه عبور روغن را در مسیر خاصی صادر می کند. اگر یکی از شیرهای برقی دچار خرابی و عملکرد نادرست و یا نشتی شده باشند تنظیم فشار روغن هیدرولیک بر هم خورده و در عملکرد گیربکس اتوماتیک اختلال ایجاد می شود. همچنین عملکرد سوپاپها نیز به همین شکل ممکن است مشکلاتی را در عمل گیربکس ایجاد کند.
- چرخ دنده ها و محورها: همانطور که توضیح داده شد دمای بالا یا فشار بیش از حد به محورها و چرخ دنده ها و یا خروج محروها از وضعیت بالانس مشکلات متعددی را به بار می آورد که حتی ممکن است به قفل شدن گیربکس بیانجامد. در این وضعیت اگر حس می کنید فشار زیادی بر گیربکس امده ممکن است ایراد به دمای بالای گیربکس مربوط باشد و پس از چند ساعت به وضعیت نرمال برگردید.
- اتصالات گیربکس: ممکن است به هر دلیلی پیچ ها و اتصالات گیبرکس اتوماتیک شل شده باشند. اگر گیربکس تعمیری باشد یا ایرادی داشته باشد که موجب لرزش مداوم آن شود این لرزشهای مداوم می توانند در نهایت به میزان ناچیزی به شل شدن پیچ ها و اتصالات گیربکس اتوماتیک منجر شوند. خود این شل شدن پیچ ها و اتصالات نیز منجر به لرزشهای بیشتر گیربکس اتوماتیک و تشدید معایب داخلی گیربکس خواهند شد. پس ضروری است پیچ ها و اتصالات گیربکس خودرو نیز توسط تعمیرکار مجاز و به میزان مناسب سفت شوند. به یاد داشته باشید میزان سفت شدن پیچ ها در گیربکس اتوماتیک بسیار حساس است و نباید کمتر یا بیشتر از میزان تعریف شده باشد پس هرگز به صورت شخصی یا توسط تعمیرکار غیر متخصص پیچ ها و اتصالات گیربکس اتوماتیک خودرو خود را سفت نکنید.
تاثیر رانندگی نادرست در خرابی گیربکس اتوماتیک
هر چند گیربکس اتوماتیک قطعه ای بسیار پیشرفته است و تکنولوژی به کار رفته در آن به حدی است که در وضعیتهای مختلف گیربکس بیشترین تحمل را داشته و آسیب کمتری متوجه آن شود اما رانندگی نادرست مخصوصا در مواقعی که گیربکس شما دچار معایب زمینه ای باشد می تواند به خرابی گیربکس اتوماتیک شما منجر شود. منظور از رانندگی نادرست تغییر میزان فشار بر روی پدال گاز است. تغییرات متعدد سرعت و گاز و ترمز های پیاپی منجر به فشار بروی گیربکس اتوماتیک خواهد شد حال اگر در این میان علل زمینه ای مانند کاهش سطح روغن یا بالا بودن دمای روغن نیز وجود داشته باشد احتمال خرابی گیربکس اتوماتیک بسیار افزایش خواهد یافت.
همچنین هرچند گیربکس اتوماتیک به نحوی طراحی شده که شما بتوانید از سطوح شیب دار و سربالایی به راحتی عبور کنید اما فشار بر خودرو در سطوح شیب دار نیز می تواند به فشار مضاعف بر گیربکس اتوماتیک بیانجامد.
پس اگر به دنبال طول عمر بیشتر گیربکس اتوماتیک خودر خود هستید و تمایل ندارید که هر چه زودتر به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید پیشنهاد می کنیم در هنگام رانندگی از فشار مضاعف بر خودرو اجتناب نمایید.
تعمیرات اضطراری گیربکس اتوماتیک
اما اگر در جاده هستید یا در منطقه ای قرار دارید که دسترسی مناسبی به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک ندارید و ایرادی برای گیربکس اتوماتیک شما پیش امده است چکار می توانید انجام دهید؟ در ادامه روشی توضیح داده می شود که گاهی می تواند مشکلات گیربکس را برطرف نمایید علی الخصوص اگر گیربکس اتوماتیک خودرو خود را به تازگی تعمیر یا تعویض کرده باشید این روش می تواند به تعیرف صحیح ایسیو بیانجامد و به طور موقت مشکل را رفع نماید تا سر فرصت به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه نمایید.
- ابتدا خودرو را خاموش کرده و بسته باتری را به مدت نیم ساعت بر دارید. اگر موتور خودرو شما گرم باشد این زمان بیشتر می شود و باید یک یا دو ساعت صبر کنید تا موتور خودرو به دمای مناسب برسد.
- بست باتری را سر جای خود قرار دهید دنده را در وضعیت P گذاشته و خودرو را روشن کنید.
- با فشردن پدال ترمز دنده را از حالت P به حالت R تغییر دهید.
- پس از سه ثانیه مجددا وضعیت دنده را از حالت R به حالت N تغییر دهید.
- پس از سه ثانیه وضعیت دنده را از حالت N به حالت D تغییر دهید.
- سه ثانیه صبر کرده و مجددا وضعیت دنده را به حالت P بازگردانید.
- این فرایند را به مدت ده بار تکرار کنید.
- در نهایت و در زمانی که برای آخرین بار دنده در حالت D قرار گرفته به آهستگی شروع به حرکت کنید. توجه داشته باشید که میزان گاز خودرو را تا حد امکان تغییر ندهید و با فشار ملایم تمامی دنده ها را پر کنید.
- پس از چند دقیقه حرکت سرعت خودرو را به آرامی کم کنید و متوقف شوید.
- چند بار خودرو را در فواصل زمانی ده ثانیه ای خاموش و روشن کنید .
اگر با وجود این عملیات باز هم گیربکس شما دچار ایراد است هر چه سریعتر حتی اگر شده با بکسل کردن خودروبه تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک مراجعه نمایید. همچنین شما می توانید در شرایط خاص با یکی از شماره های مندرج در سایت پاور گیربکس تماس گرفته و با شرح مشکل ایجاد شده از راهنمایی فنی کارشناسان ما استفاده نمایید.
جمع بندی تعمیر گیربکس اتومات
گیربکس اتوماتیک بعد از موتور مهمترین قسمت خودرو شما به شمار می رود و کوتاهی در زمینه تعمیر و نگهداری یا تعوی دیر هنگام روغن و فیلتر گیربکس اتوماتیک می تواند اتفاقات ر هزینه و بعضا خطر آفرینی را به همراه داشته باشد. پیشنهاد می کنیم ضمن رعایتت کلیه اصولی که در این مقاله توضیح داده شد و رانندگی صحیح ضمن کاهش هزینه تعمیرات احتمالی رانندگی مطمئن و راحتتری را برای خود و خانواده خود حاصل سازید. مجموعه پاور گیربکس با بهرمندی از کارشناسان زبده و کارکشته و تجهیزات پیشرفته تشخیص و رفع عیب انواع گیربکس اتوماتیک به صورت حضوری یا راهنماییهای تلفنی در خدمت هموطنان عزیز می باشد.