پاورگیربکس / تقه زدن گیربکس اتوماتیک

تقه زدن گیربکس اتوماتیک

تقه زدن گیربکس اتوماتیک

تقه زدن گیربکس اتوماتیک دلایل بسیار متنوعی می تواند داشته باشد. در این مقاله به مهمترین انها اشاره خواهیم کرد و نحوه رفع عیب تقه زدن گیربکس اتوماتیک را بررسی می کنیم. در مجموعه پاور گیربکس برای عیب یابی دقیق گیربکس از دستگاه های پیشرفته و کارشناسان آموزش دیده بهره برده می شود تا عیب گیربکس اتوماتیک به درستی تشخیص داده شود. با عیب یابی نقشه راه به درستی شکل می گیرد و امکان تعمیرات دوباره کمتر خواهد شد.

دلایل تقه زدن گیربکس اتومات

هر یک از بخشهای گیربکس اتومات ممکن است به نحوی دچار خرابی شوند که علامت تقه زدن در پی داشته باشد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

  • تاثیر شیر رادیاتور بر تقه زدن گیربکس اتومات: تاثیری که شیر رادیاتور بر عملکرد گیربکس اتومات می گذارد از آن جهت است که اگر این قطعه به درستی عمل نکند دمای گیربکس افزایش پیدا می کند. با بالا رفتن دمای گیربکس عملکرد بخشهای مختلف مختل شده و ممکن است خرابی های مختلفی بوجود آمده که یکی از انها تقه زدن گیربکس اتومات است. لذا توصیه مهمی که از سوی تعمیرکاران با تجربه پاور گیربکس می شود این است که اگر به هر دلیلی گیربکس اتومات شما دچار ایراد تقه زدن شد و ایراد را برطرف نمودید حتما عملکرد شیر رادیاتور را نیز چک کنید چرا که خرابی این قسمت موجب تکرار ایراد مذکور خواهد شد.
  • خرابی شیرهای الکترونیکی و سوپاپها: خرابی شیربرقی ها و سوپاپها سبب خواهد شد که فشار تنظیم شده در بخشهای مختلف گیربکس تغییر کند. این ایراد قاعدتا به تقه زدن گیربکس اتوماتیک منجرخواهد شد.
  • تاثیر رانندگی بر تقه زدن گیربکس اتوماتیک: تغییرات سرعت ناگهانی و فشارهای سریع و پیاپی بر پدال گاز و پدال ترمز می تواند فشاری بیش از حد طراحی شده و استاندارد بر گیربکس اتوماتیک وارد کرده و در نتیجه حرکت منظم چرخ دنده ها را مختل کند و به تقه زدن گیربکس اتوماتیک منتهی شود.همچنین با این روش رانندگی تنظیمات کامپیوتری گیربکس نیز به هم می ریزد.
  • شل شدن اتصالات گیربکس اتومات: عوامل متعددی وجود دارد که به شل شدن اتصالات گیربکس منتهی می شود. از آن جمله می توان به تحت فشار کار کردن گیربکس و یا مونتاژ غیر استاندارد آن در تعمیرگاه غیر مجاز اشاره نمود. کارکرد گیربکس اتومات با اتصالات شل شده به تقه زدن گیربکس اتوماتیک منتهی می شود.
  • کاهش کیفیت روغن گیربکس اتومات: با کاهش کیفیت روغن در گیربکس به مرور زمان دمای آن افزایش می یابد و عملکرد خنک کاری گیربکس نیز به خوبی انجام نمی شود. در نتیجه دمای گیربکس بالا رفته و ممکن است به تقه زدن گیربکس اتوماتیک بیانجامد.
  • تقه زدن در دنده خاص: گاهی اوقات ممکن است تقه زدن گیربکس اتوماتیک در وضعیت دنده ای خاصی رخ دهد. در این موقعیت مثلا هنگامی که دنده عقب را انتخاب می کنید گیربکس شروع به تقه زدن می کند. همچنین ممکن است در دامنه سرعتی خاصی ایراد تقه زدن رخ بدهد. اگر این شرایط را برای تعمیرکار حرفه ای گیربکس اتومات توضیح بدهید او بهتر می تواند ایراد تقه زدن گیربکس اتوماتیک شما را پیدا کند.

روش حل ایراد تقه زدن گیربکس اتوماتیک

در این بخش راه حلی ارائه می شود که ممکن است با انجام ان بتوانید ایراد تقه زدن گیربکس خود را رفع کنید. حتی اگر موفق به این کار شدید نیز بهتر است در نخستین زمان ممکن به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتومات مراجعه کنید تا گیربکس مورد عیب یابی دقیق و ارزیابی کارشناسان ما قرار بگیرد.

  • ابتدا بست باتری را قطع کنید. این کار بین 5 تا 20 دقیقه باید به طول بیانجامد تا خطاهای احتمالی و اولیه کامپیوتر گیربکس ریست شوند.
  • باتری را وصل کنید و پدال ترمز را فشار دهید و دنده را از حالت پارک به وضعیت R تغییر دهید.
  • ·         5 ثانیه صبر کنید و سپس دنده را از وضعیت R به N تغییر دهید.
  • پس از گذشت 5 ثانیه دیگر وضعیت دنده را به D تغییر دهید.
  • این تغییر وضعیت ها را 5 بار دیگر به همین شکل تکرار کنید.
  • دنده را در وضعیت D قرار دهید و به آرامی حرکت کنید. به تدریج سرعت خودرو را افزایش داده و تمام دنده ها را پر کنید.
  • حال به تدریج سرعت را کاهش دهید و توقف کنید.

سرویسهای نگهداری گیربکس اتومات

برای اینکه بتوانید سالیان سال از گیربکس اتومات خود به بهترین نحو استفاده کنید و نیازی به تعمیر گیربکس اتومات خود نداشته باشید می بایست اصول نگهداری از آن را فرا بگیرید. نگهداری از گیربکس اتومات شامل دو بخش می شود بخش نخست اقداماتی است که به صورت سرویسهای دوره ای به انجام می رسد. بخش دوم نیز اقداماتی است که فشار زیادی بر گیربکس اتومات وارد می آورند و باید با این اقدامات آشنا شوید و از آنها دوری کنید.

  • رانندگی اصولی برای حفظ گیربکس اتومات: نحوه استفاده شما از هر دستگاهی مشخص کنند طول عمر آن دستگاه خواهد بود. در خصوص گیربکس اتومات نیز به همین نحو است. اگر در رانندگی از تغییرات پیاپی سرعت و شتاب خودرو استفاده می کنید و پشت سر هم پدال های گاز و ترمز را فشار می دهید باید بدانید که اینکار استهلاک گیربکس خودرو شما را افزایش خواهد داد. همچنین حرکت سریع در شرایط دشوار نیز چنین نتیجه ای در بر دارد. منظور از شرایط دشوار شرایطی است که گیربکس اتومات فشاری بیش از حد را تحمل می کند. به عنوان نمونه زمانی که خودرو سنگین است یا زمانی که در جاده هایی با شیب تند یا با پیچ و خم زیاد و یا در جاده های ناهموار حرکت می کنید.
  • تعویض روغن گیربکس اتومات: روغن نقشی اساسی در عملکرد گیربکس اتومات دارد و در صورتی که کیفیت خود را از دست داده باشد می تواند منشا بسیاری از خرابی های بزرگ و کوچک باشد. به همین دلیل تعویض روغن گیربکس از جمله مهمترین سرویسهای نگهداری آن به شمار می رود. در گیربکسهای مختلف دوره هایی بر اساس مسافت طی شده خودرو پیشنهاد می شود معمولا بین 30 تا 75 هزار کیلومتر برای انواع گیربکسهای اتومات قدیمی و پیشرفته پیشنهاد می شود. برای اینکه ازمسافت مورد نیاز برای تعویض روغن گیربکس اتومات خودرو شخصیتان مطلع شوید می بایست به دفترچه راهنمای خودرو رجوع کنید.
  • مطالعه دفترچه راهنمای خودرو: قاعدتا در دفترچه راهنما توصیه های سازنده گیربکس اتومات درج شده و با توجه به مدل گیربکس به کار رفته و ملاحظات طراحی ممکن است برای هر گیربکس اتوماتی توصیه های خاصی ارائه شده باشد. به همین خاطر حداقل یک بار خواندن دفترچه راهنما بسیار مفید می تواند باشد.
  • تعویض فیلتر روغن گیربکس اتوماتیک: فیلتر روغن در گیربکس همانند روغن آن نقشی حیاتی بازی می کند. روزنه های ریز فیلتر روغن ذرات معلق در روغن گیربکس را جذب کرده و اجازه نمی دهند که این ذرات به قطعات حساس گیربکس اتومات وارد شوند. در صورتی که روزنه های آسیب دیده باشند ذرات ریز از آن عبور می کنند. همچنین در صورتی که روزنه ها مسدود شده باشد روغن نمی تواند به درستی جریان یافته و در نتیجه فشار روغن در گیربکس دچار افت شدید می شود. هر یک از این ایرادات می تواند لطمات جدی به گیربکس اتومات خودرو شما وارد آورد. به همین دلیل توصیه می شود روغن گیربکس خودرو خود را در دوره هایی که روغن گیربکس عوض می شود تعویض نمایید.
  • بازدید دوره ای گیربکس اتومات: بازدید دوره ای در دو بخش به انجام می رسد. بخش اول در زمانی است که موتور خودرو و گیربکس مدتی در حدود یک ساعت کار کرده و کاملا گرم هستند. در این بخش مواردی مانند نشتی روغن و دمای بیش از حد و لرزش گیربکس چک می شوند. در بخش دوم باید موتور و گیربکس سرد باشد. در این بخش نیز مواردی مهمی مانند سطح و کیفیت روغن گیربکس اتومات و سفت بودن اتصالات آن مورد ارزیابی قرار می گیرد. معمولا توصیه می شود دوره های بازدید گیربکس اتومات را به صورت سه ماهه تنظیم نمایید. اما در شرایطی که گیربکس تازه تعمیر شده باشد یا مستعد خرابی تشخیص داده شود باید این دوره ها کوتاه تر باشند.
  • عدم تغییرات سلیقه ای در خودرو: برخی تغییرات می توانند تاثیر غیر قابل پیش بینی بر گیربکس اتومات وارد آورند. به عنوان مثال اگر از چراغهای نئون پر مصرف استفاده کنید با تجهیزات برقی پر مصرفی مانند سیستم های صوتی بسیار قوی را به کار بگیرید ممکن است برق خودرو جوابگوی مصرف بالا نباشد و سیستم برقی گیربکس اتومات نیز دچار ایراد شود.

هزینه تعمیر گیربکس اتومات

هزینه تعمیر در گیربکس از بخشهای مختلفی تشکیل شده است.بخش نخست هزینه قطعاتی است که باید تعویض شوند و بخش دوم اجرتی است که به تعمیرکار و تعمیرگاه پرداخت می شود. بخشی از هزینه تعمیر گیربکس اتومات به عیب یابی دقیق و زمانی که برای عیب یابی اختصاص می یابد مربوط می شود. همواره رانندگان تمایل دارند که هزینه کمتری برای تعمیر بپردازند اما باید توجه داشت که این هزینه کمتر از کدام بخش کسر می گردد. اگر تعمیرگاهی با کاهش کیفیت قطعات مصرفی یا با کاهش هزینه عیب یابی و تعمیرات استاندارد هزینه نهایی تعمیر گیربکس اتومات را کاهش دهد در واقع کیفیت کار را کاهش داده و این می تواند به تعمیرات دوباره بیانجامد. در مجموعه پاور گیربکس دو راه برای کاهش هزینه تعمیر گیربکس اتومات در نظر گرفته شده است. نخست کاهش سود تعمیرگاه و دوم بالا بردن کیفیت تعمیرات و دقت عیب یابی که باعث خواده شد از تعمیرات دوباره و چند باره پرهیز گردد.

علائم هشدار دهنده در گیربکس اتومات

مهمترین نشانه های هشدار دهنده در گیربکس اتومات که در صورت مشاهده آنها باید هر چه سریعتر به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتومات مراجعه کنید به شرح زیر هستند:

  • تقه زدن گیربکس اتومات: همانطور که در این مقاله ذکر گردید عوامل مختلفی به تقه زدن گیربکس اتومات منتهی می شوند که برخی از آنها می توانند بسیار خطرناک باشند.
  • زوزه کشیدن گیربکس اتومات: زوزه کشیدن می تواند به خاطر کاهش سطح یا کیفیت روغن گیربکس اتومات و یا به خاطر وجود خرابی در بلبرینگها یا چرخ دنده ها و یا محورهای چرخ دنده ها رخ دهد.
  • گیر کردن دنده در گیربکس اتومات: معمولا به خاطر وجود ایراد در سیستم روغن و یا نامیزانی چرخ دنده ها چنین ایراد بروز می کند که در هر دو مورد خطرات بزرگی در انتظار گیربکس اتومات شما خواهد بود و باید در اولین فرصت به تعمیرگاه اختصاصی گیربکس اتومات مراجعه کنید.
  • گاز هرز خوردن گیربکس اتومات: این ایرد معمولا به کلاچ گیربکس اتومات مربوط است. حال ممکن است فشار روغن در گیربکس افت کرده و برای اتصال استاندارد در کلاچ مناسب نباشد یا اینکه سایش بیش از کلاچ چنین ایرادی را در پی داشته باشد.
  • لرزش گیربکس اتومات: اگر از خدمات تعمیرگاه غیر مجاز بهره برده باشید این احتمال وجود دارد که اتصالات گیربکس اتومات به نحو استاندارد مونتاژ نشده باشند که این امر به لرزش گیربکس منتهی می شود.

سوالات متداول در گیربکس اتومات

سرویسهای مهم انواع گیربکس اتومات کدام هستند؟

مهمترین سرویسهای گیربکس اتومات را می توان به تعویض روغن و فیلتر روغن گیربکس و بازدید دوره ای خلاصه کرد. جزئیات بیشتر را می توانید در دفترچه راهنمای خودرو خود مطالعه نمایید.

آیا تعویض روغن در گیربکس اتومات ضروری است؟

قاعدتا با توجه به کاهش تدریجی کیفیت روغن در گیربکس اتومات نیاز به تعویض روغن در صورت فاسد شدن آن وجود خواهد داشت. روغن فاسد از رنگ قرمز روشن اولیه به سیاه تغییر رنگ می دهد و چسبندگی نرمال خود را از دست داده است.

وضعیت اضطراری دنده سه در گیربکس اتومات به چه حالتی گفته می شود؟

زمانی پیش می اید که به دلیل وجود ایرادی خاص کامپیوتر گیربکس به صورت خودکار گیربکس اتومات را در دنده سه قفل می کند. به این شرایط وضعیت اضطراری دنده سه می گویند.

گیر کردن دنده پارک در گیربکس اتومات را چطور می توان برطرف کرد؟

برای اینکار چند بار خودرو را خاموش و روشن کنید بهتر است قبل از انجام این کار چند دقیقه نیز بست باتری را قطع نمایید. با این روش خطاهای موقتی گیربکس برطرف شده و گیربکس اتومات شما مجددا تنظیم می گردد.

آیا در خودرهای هیبریدی نیز نیاز به تعویض روغن وجود دارد؟

در همه انواع گیربکس اتومات که از روغن برای روانکاری و خنک کاری در گیربکس استفاده می شود احتمال فاسد شدن روغن وجود دارد و در این صورت تعویض روغن گیربکس ضروری خواهد بود.

مقالات مرتبط:

تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک
تعمیر ساعت گیربکس اتوماتیک
تعمیر شیر برقی گیربکس اتوماتیک
تعمیر گیربکس cvt
خرابی گیربکس اتوماتیک
هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس: 09128397793
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا