روغن گيربكس اتوماتيك
روغن نقش بسیار مهمی را در در گیربکس های اتوماتیک بر عهده دارد. بدون استفاده از روغن مناسب در این گیربکس ها، عمل روانکاری به شکل مناسبی انجام نمی شود و در نتیجه، شاهد افت کارکرد خودروی خود خواهید بود.
کیفیت روغن گیربکس به طور مستقیم بر بهبود عملکرد و طول عمر گیربکس خودروی شما اثر می گذارد. غالبا مشاهده می شود، علت اغلب مشکلات و آسیب های مربوط به گیربکس نیز ناشی از استفاده از روغن های بی کیفیت و نامناسب است.
یکی از بزرگ ترین نشانی خرابی گیربکس نشت روغن گیربکس است. از این جهت آشنایی با دلایل نشت روغن گیربکس اتومات برای جلوگیری از این مشکلات ضروری است.
استفاده از روغن گیربکس اشتباه گاها موجب آسیب دیدگی کامل گیربکس شده است. در این موارد به رانندگان توصیه موکد می شود که در صورت بروز هر گونه مشکل برای گیربکس خودرو ابتدا به تعمیرگاه مخصوص تعمیر گیربکس اتوماتیک مراجعه کنند تا سرویس گیربکس اتوماتیک انجام شود.
علائم نداشتن روغن گیربکس
دلایلی متفاوتی برای کاهش روغن گیربکس های اتوماتیک وجود دارد. بسته به شرایط می تواند یکی یا چند مورد نمود پیدا کند. اما ممکن است علائم کاهش روغن گیربکس به صورت هم زمان ظاهر شوند. از جمله علائم کمبود روغن واسکازین می توان به موارد زیر اشاره کرد.
تعویض دندهها به شکل غلط
یکی از علائم نداشتن واسکازین گیربکس این است که دنده ها به شکل مناسب تعویض نمی شوند یا در زمان تعویض دچار تاخیر کلافه کننده می شود.
به عنوان نمونه در نظر بگیرید راننده ای دنده را در حالت R یا عقب قرار داده است. خودرو با تاخیر زیادی شروع به حرکت می کند. این نشانه می تواند یکی از علائم کم شدن روغن گیربکس خودرو باشد.
گرم شدن بیش از حد گیربکس
یکی دیگر از نشانه های کم بودن روغن گیربکس این است که بیشتر از حالت عادی گرم می شود. مهم ترین نقش روغن گیربکس کاهش دمای گیربکس است.
قاعدتا با کاهش روغن گیربکس، فرایند کاهش دما به خوبی انجام نمی شود و در نتیجه گیربکس پس از گذشت زمان کمی از آغاز حرکت به طور کامل گرم خواهد شد.
آلارم های پشت آمپر
در برخی از خودروها با ایجاد مشکل در روند فعالیت گیربکس، آلارم ها خاصی پشت آمپر فعال می شوند. این آلارم نشان می دهد که سطح روغن در گیربکس به شکل نامناسبی کاهش یافته است و در نتیجه باعث فعال شدن آمپر شده است.
صدا دادن گیربکس
گیربکس اتوماتیک نباید در زمان تعویض دنده های مختلف هیچ گونه سر و صدایی ایجاد کنند، بنابراین، وجود سر و صداهای ناهنجار از سمت گیربکس می تواند یکی از نشانه های کمبود روغن گیربکس اتوماتیک باشد.
به عبارت دیگر وقتی که گیربکس روغن کافی نداشته باشد. دنده ها در زمان تماس به علت اصطکاکی که بین آن ها ایجاد می شود، صداهای مختلفی ایجاد می کنند.
اما آن چه که حائز اهمیت است، این امر می باشد که کمبود روغن در گیربکس اتوماتیک می تواند منجر به مشکلات جدی در عملکرد خودرو شود. در کنار موارد ذکر شده برخی دیگر از علائم نبود روغن گیربکس عبارتند از:
- تغییرات در عملکرد گیربکس: ممکن است گیربکس به درستی تغییر دنده ندهد یا دنده ها به سختی تغییر کنند.
- لرزش یا تکان های ناگهانی: احساس لرزش یا تکان های ناگهانی در حین رانندگی می تواند نشانه کم بودن روغن گیربکس باشد.
- نشت روغن: وجود لکه های روغن زیر خودرو می تواند نشان دهنده نشت روغن گیربکس باشد.
اگر هر یک علائم خرابی روغن گیربکس اتومات را مشاهده کردید، بهتر است به سرعت به یک مکانیک مراجعه کنید تا مشکل بررسی و رفع شود.
تماس با سرپرست تعمیرگاه: 09128397793
از کجا بفهمیم روغن گیربکس کم شده است؟
برای اندازه گیری میزان روغن موجود در گیربکس خودرو، ابتدا باید خودرو را روشن کرده و در حالی که ترمز دستی را کشیده اید، منتظر بمانید. زمان مناسب برای اندازه گیری روغن گیربکس دقیقا زمانی است که خودروی خود را روشن کرده اید و موتور خودرو به آرامی کار می کند. سپس دنده را در حالت P قرار دهید.
در این حالت موجب می شود تا روغن گیربکس شما به مرور گرم شود. در اکثر خودروهای اتوماتیک، میلۀ اندازه گیری یا گیج روغن وجود دارد که می توانید محل دقیق آن را از دفترچۀ راهنما پیدا کنید.
ابتدا گیج روغن را از پشت گیربکس بیرون بکشید و با یک دستمال تمیز کنید. سپس آن را مجدداً در جای خود قرار داده و بار دیگر بیرون بکشید.
در این حالت، خط روغن را روی میلۀ اندازه گیری بررسی کنید. در صورت کاهش روغن گیربکس در حد مجاز روغن گیربکس اضافه کنید ولی در صورت کاهش جدی به مراکز تخصصی مراجعه کنید.
تماس با متخصص تعمیرات: 09128397793
سخن پایانی
کمبود روغن گیربکس می تواند عواقب جدی برای عملکرد و عمر مفید گیربکس داشته باشد. روغن گیربکس به عنوان یک روانکار عمل کرده و باعث کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک می شود. کمبود این روغن می تواند منجر به مشکلاتی نظیر افزایش دمای گیربکس، کاهش عملکرد و دقت در تعویض دنده ها ،صدای غیر طبیعی و لرزش های اضافی و سایر موارد نامبرده در گیربکس شود.
در موارد شدید، کمبود روغن ممکن است به خرابی کامل گیربکس منجر شود که هزینه های تعمیر بالایی را به دنبال خواهد داشت. برای جلوگیری از این مشکلات، لازم است که به طور منظم سطح روغن گیربکس را بررسی کرده و در صورت نیاز، روغن را تعویض یا به میزان کافی اضافه کنید.
سوالات متداول در مورد علائم کم بودن روغن گیربکس اتوماتیک
اگر روغن گیربکس اتومات کم باشد چه میشود؟
کمبود واسکازین گیربکس باعث می شود که عمل تعویض دنده به درستی انجام نشود و اصطکاک و سایش بین قطعات ایجاد شود.