پاورگیربکس / گیربکس اس ترونیک

گیربکس اس ترونیک

گیربکس اس ترونیک

معرفی گیربکس اس ترونیک و اجزای آن 

گیربکس اس ترونیک یکی از انواع گیربکس اتوماتیک پیشرفته است که در خودروهای مختلف استفاده می‌شود. اجزای اصلی این گیربکس عبارت اند از:

  1. کنترلر الکترونیکی: قطعه اصلی این گیربکس است که تعویض دنده‌ها را براساس شرایط رانندگی کنترل می‌کند.
  2.  موتورهای الکتریکی: مسئول تعویض دنده‌ها هستند.
  3. کلاچ : یک جفت کلاچ که به صورت متناوب درگیر و آزاد می‌شوند تا انتقال قدرت بدون وقفه انجام شود.خودروهای دارای گیربکس اس ترونیک بسیار مورد توجه رانندگان هستند زیرا رانندگی با این خودروها موجب رانندگی ایمن و لذت بخش شده است.

در صورت بروز مشکل برای این گیربکس تعمیرکاران ما در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک آماده خدمات رسانی می باشند.

مشاوره رایگان: 09122005630

چه خودروهایی از این گیربکس بهره می‌برند؟

برخی از خودروهایی که از گیربکس اس ترونیک استفاده می‌کنند شامل برخی مدل‌های مرسدس بنز، بی ام و، آئودی و فولکس واگن هستند.

نقاط قوت و ضعف گیربکس اس ترونیک

نقاط قوت و ضعف گیربکس اس ترونیک

گیربکس اس ترونیک به بهینه‌سازی عملکرد خودرو و کاهش مصرف سوخت کمک می‌کند. از دیگر نقاط قوت گیربکس اس ترونیک می توان به تعویض دنده‌ سریع و بدون وقفه، بازدهی بالا و مصرف سوخت کمتر و نرمی و راحتی بیشتر در رانندگی اشاره کرد.

گیربکس اس‌ترونیک ترکیبی از مزایای گیربکس اتوماتیک (راحتی) و گیربکس دستی (کنترل بیشتر) است. همچنین باعث افزایش کارایی خودرو نیز می‌شود.

اما در نقطه مقابل، گیربکس اس ترونیک معایبی نیز دارد. هزینه بالای قطعات و تعمیرات این گیربکس ممکن است یکی از مشکلات مهم آن باشد. علاوه بر این، این گیربکس نیاز به نگهداری و تعمیرات تخصصی دارد. البته این گیربکس پیچیدگی بیشتر نسبت به گیربکس‌های معمولی دارد.

گیربکس اس ترونیک چگونه کار می کند؟

گیربکس اس‌ترونیک یک نوع از گیربکس خودرو است که ترکیبی از گیربکس اتوماتیک و گیربکس دستی است. این گیربکس معمولاً حداقل سه حالت کاری دارد: خودکار، دستی و اسپرت.در حالت خودکار، تعویض دنده‌ها به صورت خودکار انجام می‌شود.در حالت دستی، راننده می‌تواند دنده‌ها را به صورت دستی تعویض کند.

در حالت اسپرت، تعویض دنده‌ها سریع‌تر و قدرت موتور افزایش می‌یابد.در مجموع، گیربکس اس‌ترونیک ترکیبی هوشمند از گیربکس اتوماتیک و دستی است که مزایای هر دو را ارائه می‌دهد.

در واقع گیربکس اس‌ترونیک دارای دو زیر واحد و دو کلاچ چند صفحه ای است که هر کدام چرخ دنده های خاصی را کنترل می کنند. کلاچ بزرگ K1 که در بخش خارجی گشتاور قرار دارد، از طریق یک شافت محکم شماره دنده های فرد 1،3،5 و 7 را هدایت می کند.

در حالی که شافت توخالی در اطراف شافت محکم می چرخد و به کلاچ کوچکتر K2 متصل است که دنده های زوج 2،4،6 و همچنین دنده معکوس را کنترل می کند. هر دو ساختار انتقال به طور مداوم فعال هستند، اما در هر لحظه فقط یکی از آنها به موتور متصل می شود.

به عنوان مثال وقتی راننده در دنده سوم شتاب می گیرد، دنده چهارم قبلاً در ساختار دوم فعال بوده است و با تعویض کلاچ، K1 باز و K2 بسته می شود.

علائم خرابی گیربکس اس ترونیک

نشانه های خرابی گیربکس اس ترونیک

علائم خرابی این گیربکس بسته به مدل خودرو متفاوت است، اما برخی نشانه‌های خرابی این گیربکس شامل موارد زیر است.

  1. روشن شدن ناگهانی چراغ چک گیربکس اس ترونیک: روشن شدن ناگهانی چراغ چک نخستین نشانه‌ای از خرابی گیربکس می تواند باشد.
  2.  تقه زدن گیربکس اتوماتیک: یکی از علائم اولیه خرابی گیربکس به شمار می‌آید.
  3. صدای زوزه یا ناله از گیربکس اس ترونیک این صدا ممکن است نشان دهنده وجود مشکل و یا خرابی در قطعات داخلی گیربکس باشد.
  4. لرزش گیربکس و گاز هرز خوردن خودرو: مشکلاتی مانند آسیب به کلاچ‌ها یا دنده‌ها می‌تواند منجر به لرزش گیربکس و گاز هرز خوردن خودرو شود.
  5. بوی سوختگی: اگر روغن گیربکس آلوده شود، ممکن است بوی سوختگی به وجود آید
  6. خلاص شدن ناگهانی دنده : خرابی توربین یا چرخ‌دنده‌های گیربکس و همچنین کاهش سطح روغن می‌تواند باعث خلاص شدن دنده بدون خواست راننده شود.
  7. اختلال در تعویض دنده: اگر تعویض دنده به سختی انجام شود یا به شکل نادرستی عمل کند، این مشکل به احتمال زیاد به خرابی کابل تعویض دنده یا دیگر قطعات مرتبط مربوط است.
  8. نشتی روغن و کاهش سطح آن: این مشکل معمولا به دلیل وجود شکاف یا شکستگی در قطعات گیربکس بوجود می‌آید.
  9. کاهش قدرت و شتاب خودروی: اختلال در عملکرد گیربکس می‌تواند منجر به کاهش شتاب خودرو و عدم عملکرد مطلوب، به ویژه در شروع حرکت، شود.

دلایل خرابی گیربکس اس ترونیک

گیربکس اس ترونیک بسته به نوع مدل خودرو می توانند به دلایل بسیار زیاد و متنوعی دچار نقص یا خرابی شوند. اما می توان به برخی از این علائم نقص یا خرابی ها اشاره کرد که شامل موارد زیر است.

  1. کثیف یا آلوده شدن روغن گیربکس
  2. وجود آهن خورده در روغن گیربکس
  3. نقص در قطعات فرعی و جانبی گیربکس
  4. کاهش سطح یا نشت روغن گیربکس
  5. گرمای بیش از حد روغن گیربکس

مزایای تعمیرگاه پاورگیربکس برای تعمیر گیربکس اتوماتیک

رسیدگی به این نوع گیربکس‌ها

گیربکس‌های اس ترونیک دارای فناوری‌های بسیار پیچیده در حوزه‌ی انتقال قدرت و همچنین چرخش روغن واسکازین هستند. این عوامل سبب می شود که این جعبه‌دنده‌ها دارای میزان خطای بسیار پایینی باشند و بتوان از آن‌ها به عنوان گیربکس‌های ایمن برای سفرهای طولانی‌مدت استفاده کرد.

اما این به معنای خرابی‌ناپذیر بودن این نوع گیربکس‌ها نیست. در واقع، گیربکس‌های اس ترونیک نیز به دلایل مختلفی ممکن است دچار خرابی شوند. برای جلوگیری از چنین مواردی، بررسی کامل روغن گیربکس بسیار اهمیت دارد. شرکت آئودی توصیه می‌کند که روغن گیربکس‌های اس ترونیک هر ۳۸ هزار کیلومتر تعویض شود.

نکاتی مهم در رابطه با گیربکس‌های اس ترونیک

چند نکته کلیدی که در رابطه با نگهداری و تعمیر گیربکس اس ترونیک می توان ذکر کرد به شرح زیر است:

  1.  استفاده از قطعات اصلی و تأیید شده هنگام تعمیر و سرویس گیربکس. استفاده از قطعات غیراصلی می‌تواند باعث ایجاد خطا در سیستم الکترونیکی گیربکس می شود.
  2. تعمیرات و تعویض سنسورها باید توسط تعمیرکاران آموزش‌دیده و با دقت بالا انجام شود تا سیستم عیب‌یابی دچار مشکل نشود.
  3. استفاده از روغن مناسب و با کیفیت مورد تأیید برای گیربکس بسیار حائز اهمیت است. این امر نیاز به مراجعه به تعمیرگاه‌های معتبر و مشورت با تعمیرکاران متخصص دارد.

تماس با سرپرست تعمیرگاه: 09122005630

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس: 09122005630
پیمایش به بالا
اسکرول به بالا